Kainuulaiset kansanedustajat allekirjoittivat esityksen susien metsästyksestä

Sotkamo-lehti, Pertti Granqvist, 25.10.2014:

Kaikki kainuulaiset kansanedustajat ovat kirjoittaneet alle sotkamolaisen Jani Moilasen ja Tero Viholaisen maa- ja metsätalousministerille tekemän esityksen susien vapaasta metsästysoikeudesta Kainuussa.

Esityksen mukaan susien vapaa metsästysoikeus tulisi sallia joulukuun alusta helmikuun loppuun siksi aikaa, että susien määrä on kohtuullinen.

Kansanedustajat Timo Korhonen (kesk.) ja Raimo Piirainen allekirjoittivat esityksen keskiviikkona Sotkamossa järjestetyssä tilaisuudessa. Samassa tilaisuudessa esitys luovutettiin Suomen Riistakeskuksen julkisten hallintopalvelujen päällikölle Sauli Härköselle.

Timo Korhonen kertoi perjantaina Petteri Orpolle menevän esityksen allekirjoittaneen myös Eero Suutarin (kok.) ja Pentti Kettusen (ps.)

– Allekirjoituksen jälkeen luovutimme esityksen ministerille.

Esityksessään Moilanen ja Viholainen vaativat lisäksi, että vahinkotapauksissa riistanhoitoyhdistyksen edustaja, kunnan maaseutuviranomainen ja poliisi voivat antaa luvan vahinkoa aiheuttaneiden susien poistamiseen välittömästi.

 

Esitystään Viholainen ja Moilanen perustelevat muun muassa susitiheydellä Kainuussa ja erityisesti Kuhmossa sekä Sotkamossa. Koko maassa susia on yksi yksilö/1900 neliökilometrillä. Kainuussa tiheys on yksi susi per 716 neliökilometriä ja Sotkamon sekä Kuhmon alueella tiheys on yksi susi/248,5 neliökilometriä.

Kuhmon ja Sotkamon alueella susia on 7,7-kertainen määrä verrattuna koko maan susitiheyteen.