Tekijät ovat pysyneet piilossa, takana todennäköisesti susiaktivisteja.

Varsinais-Suomeen siirtoistutettiin susia

Maaseudun Tulevaisuus 2.7.2012

Varsinais-suomeen on siirtoistutettu susia kymmenkunta vuotta sitten. Lounais-Suomen saaristossa vapautettiin neljä sutta saareen. Silminnäkijä kertoi asiasta Maaseudun tulevaisuudelle.

Huhut siirtoistutuksista ovat velloneet vuosikausia, mutta tekijöistä ei ole tietoa. Silminnäkijät kertovat nyt, että siirtoja on todella tapahtunut.

Valtionhallinnon korkea virkamies vahvistaa, että hallinnossa on ollut takavuosina epäilyjä siitä, että susia siirrettäisiin salaa. Viranomaiset ovat tehneet omia tutkimuksiaan asiassa. Prosessit ovat kaatuneet näytön puutteeseen.

Susien siirtoistutus on laitonta. Susien ympärillä on lisäksi monenlaista puolihämärää liiketoimintaa.

Taannoin eräs koirasusia kasvattava yrittäjä yritti saada lupia susien tuonnille Suomeen. Koirasuden kasvattajan hakemukset hylättiin.

Kun viranomaiset tekivät tarkastuksen koirasusitarhalle, sieltä oli hävinnyt eläimiä, jotka siellä olisi pitänyt olla.

Kuinka paljon Suomen susista on susien ja koirien ristisiitoksia, on epävarmaa. Tiedossa kuitenkin on, että Suomen luonnossa liikkuvista susista osa on risteymiä.

Muutama vuosi sitten Kainuussa lopetettiin kokonainen susilauma, jonka epäiltiin olevan koirasusia.

Viime syksynä Tohmajärvellä poliisi lopetti villikoiralauman, joka oli tullut Venäjän rajan yli Suomen puolelle. Paljonko niiden geeneissä oli koiraa ja paljonko sutta, on epäselvää.