Tunsin kuolemanpelkoa

Nyheter 24, Sverige, 18.10.2016:

Sekunnissa susien halailu muuttui hyökkäykseksi. Oikeudenkäynnin kahdeksantena päivänä eräs eläintenhoitaja kertoo vakavasta tapahtumasta vuosi ennen kuin sudet söivät (elävänä) Kolmårdenin eläintarhan kouluttajan.

Toukokuun 7. päivänä 2011 hoitaja meni susien häkkiin parantaakseen suhteitaan susiin.

- Halusin vahvistaa luottamustani susiin ja minua oli neuvottu, että pidän päällä omat vaatteeni, koska sudet eivät välttämättä olleet ihastuneita työvaatteisiin, kertoo hoitaja oikeudessa.

Syynä käyntiin oli, että hän oli pidemmän aikaa kokenut, että hänen suhteensa susiin oli huonontunut eivätkä sudet tulleet tervehtimään häntä silloin, kun hän tuli susien häkkiin.

Ennen kuin hän meni susien luo, hän jätti matkapuhelimensa ja LA-puhelimensa pukukoppiin siitä huolimatta, että hän meni susien luo yksin.

 

Nopea muutos

Aluksi kaikki oli hyvin. Hän kutsui susia ja hetken päästä suuri osa yhdeksästä sudesta tuli paikalle. Hän istahti pienelle kalliolle ja halaili kolmea sutta, kunnes yksi heistä nimeltä Ulfur otti kiinni hänen hupustaan ja veti hänet selälle kalliolle.

Tunnelma muuttui silmänräpäyksessä, kertoi hoitaja.

Hän pääsi nopeasti jaloilleen, mutta sudet asettuivat hänen ympärille.

- Katseet olivat kylmiä. Niiden pupillit olivat laajentuneet ja lihakset jäykkiä. Ilmassa oli hyökkäyksen tunne. Sudet olivat metsästämässä, kertoi hoitaja.

Samanaikaisesti muutama susi alkoi kiertää häntä ja hän peruutti puuta vastaan, jotta hän saisi selkäpuolen suojattua.

Hyökkäyksen aikana kaksi sutta yrittivät purra häntä, mutta hänen onnistui torjua hyökkäys huutamalla ja potkimalla Kurt-nimistä sutta päähän. Tämä ja toinen susi nimeltä Vilkas olivat aktiivisimpia.

- Ellen olisi potkaissut uskon, että sudet olisivat saaneet minusta otteen. Tunsin kuolemanpelkoa.

Traktorin ääni pelasti hänet, kun susien huomio ei enää kiinnittynyt häneen.

 

(suomennos: Kaj Granlund)

 

Suomentajan kommentti: “Tämä artikkeli kertoo Kolmårdenin eläintarhan hoitajasta, joka oli vähällä joutua susien suuhun vuosi ennen kuin sudet sitten söivät toisen hoitajan.

Tämä on havainnollinen kertomus siksi, että sudet toimivat siinä juuri niin kuin sudet vanhojen tiedemiesten mukaan toimivat. Ihminen muuttuu lauman rakastetusta jäsenestä lounaspaistiksi silmän räpäyksessä.

Tässäkin yhdeksän suden laumassa oli kolme (30 %) aggressiivista sutta kuten Bibikov ja muut venäläiset tutkijat ovat sanoneet.

 

Lue koko alkuperäinen juttu:

Vittnet: ”Jag kände dödsångest”, Nyheter 24, Sverige, 18.10.2016