Susi seurasi naista Laitilan pururadalla

Taajamasusi, 19.11.2015:

Uusikaupunkilainen Mari Tonteri kohtasi suden pururadalla Laitilassa keskiviikkona 18.11.2015.

"Toimin etsijäkoiraliitossa ja eilen olin tekemässä koejälkeä tulevalle etsijälle. No tämä koe siirtyi nyt..

Olen reilut kymmenen vuotta hakenut koirieni kanssa kadonneita eläimiä ja rämpinyt metsissä kilometritolkulla. En siis ole pelkkä kaupunkilaistyttö, joka nyt saattoi nähdä jonkun sutta muistuttavan eläimen, vaikka moni on kyseenalaistanut tämän tarinan.

Koirien kanssa olen touhunut jo reilut kaksikymmentä vuotta ja kyllä tässä iässä jo erottaa koiran ja suden - ja varsinkin koirien käyttäytymisen."

Näin Tonteri kuvaili susihavaintoaan heti tapahtuman jälkeen Facebookissa:

“Hyvä Jumala, en ole koskaan pelännyt näin paljon. Olimme jäljestämässä Casperin (Dogo Argentino) viimeistä jälkeä Laitilan pururadalla. Laavusta eteenpäin tulee alamäki, jonka reunassa oli pimeä sankka metsä.

Casper alkoi nostaa kuonoaansa pimeään metsään ja Tanjakin heitti koiralle, että hän ei sinne metsään tule, kun siellä on susia.

Jatketaan eteen pitkää suoraa ja noustaa mäen päälle.

Käännyn taakse päin ja sieltä metsästä tuli jumalaton SUSI, pitkä runkoinen, vetelän oloisesti käveli, pitkä häntäinen... ja se lähti meitä seuraamaan... !!!!

Mä en uskaltanut Tanjalle sanoa mitään vaan aloin laulaa täysillä, kännykkä soitti Jonne Aaronia ja aloin ohjaa Casperia toiseen suuntaan.

Parkkipaikalle oli noin kilsa.. siinä suoralla sain sanottua Tanjalle, että SUSI seuraa meitä, nyt mennään..

ELI LAITILAN pururadalla kävelijät, olkaahan tarkkoina.. ainakin iltahämärässä…”