Kutsumaton jouluvieras poikkesi lapsiperheen pihassa

Turun Tienoo, 30.12.2015:

Aivan lastenvaunujen viereen ilmestynyt susi pysytteli pihassa hätistelyistä välittämättä 

Lieto

Eipä tiennyt Kerttu, kohta puoli vuotta, mitä ympärillä tapahtui nukkuessaan päiväunia kotipihallaan jouluaattona aamupäivällä. Aivan lastenvaunujen vieressä liikkui susi, ja Kertun äiti ja isoäiti olivat sisällä talossa. Isä ja isoisä palasivat kauppareissultaan oikeaan aikaan, ja huomasivat suden omakotitalon pihassa. Hätistelyistä susi väisti, muttei kauemmas kuin 10 metrin päähän vaunuista.

”Peuroja ja hirviä, kettuja ja rusakoita liikkuu pihassa jatkuvasti, mutta susia ei ole ennen näkynyt. En olisi uskonut, että susi uskaltautuu näin lähelle asutusta, ihan pihaan asti”, Kertun äiti Emilia Päivinen ihmettelee jouluaaton tapahtumia.

Viitisen vuotta Liedossa asunut Päivinen soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti sudesta. Poliisi taas otti yhteyttä paikallisiin metsästäjiin ja pyysi virka-apua. Jahtiporukka jäljitti pihasta Rauhakylän suuntaan lähteneen suden Kullaanvuorelle asti, minkä jälkeen tuli pimeä ja jäljet katosivat. Jahtimiesten mukaan kyseessä oli varmuudella susi, ja sen etutassun halkaisija noin 9 senttimetriä. Se taas tarkoittaa keskikokoista sutta.

Suden karkoittaneiden miesten mukaan suden toinen kylki oli lähes karvaton, eli susi ei välttämättä ole terve. Poliisi varautui antamaan käskyn suden kaatamiseksi, mutta lopulta lupaa ei siis ainakaan jouluna tarvittu.

Puolivuotias Kerttu ei ole jouluaaton jälkeen pihalla nukkunut.

”Se on harmi, sillä tyttö nukkui ulkona vaunuissa tosi hyvin. Susi oli kuitenkin nyt liian lähellä, vaikkei mitenkään uhannutkaan tyttöä.”

”Tosi hyvä, että tuli varmistus siitä, että kyseessä todella oli susi. Facebookissa nousi heti melkoinen paskamyrsky, kun kirjoitin sudesta. Epäiltiin, että siellä pikkutyttö luulee koiraa sudeksi”, Emilia Päivinen virnistää.